Jenson Button onthult: “Ik ondertekende bijna een contract om bij Ferrari te gaan racen”

Het heeft niet veel gescheeld of Jenson Button had in 2012 de overstap naar Ferrari gemaakt. De contracten lagen naar verluidt zo goed als klaar maar uiteindelijk ging het niet door.


Toen Jenson Button zich in 2009 tot kampioen kroonde reed de Brit zich in de kijker bij verschillende teams. Verschillende teams toonden vervolgens interesse in de Brit, terwijl ook Button zelf onder andere interesse had in Ferrari.

“Iedere rijder zou op een bepaald punt maar al te graag voor Ferrari rijden,” vertelde Button tegenover ‘Motorsport News’. “Er is iets speciaal aan dat team.”

“2020 was een moeilijk jaar voor hen en ook voor autosportfans doet het pijn om te zien waar ze zich momenteel bevinden maar misschien hadden ze dit nodig om vervolgens sterker terug te keren.”

De wereldkampioen van 2009 onthult vervolgens dat hij in 2012 bijna de overstap naar Ferrari maakte.

“Ik had echter graag voor Ferrari geracet en er was een goede mogelijkheid om acht jaar geleden voor hen te rijden. Uiteindelijk ging het niet door,” aldus Button.

“De contracten lagen zo goed als klaar en het was bijna gebeurd maar omwille van verschillende redenen is het niet gebeurd. Om eerlijk te zijn was ik nadien gezien beter af bij McLaren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022