McLaren tekent optie voor deelname aan Formule E-kampioenschap

McLaren laat in een persbericht weten dat het een optie heeft getekend om eventueel deel te nemen aan het Formule E-kampioenschap 2022/2023.


De voorbije weken waren er al berichten dat McLaren naast de Formule 1 ook een eventuele deelname aan de Formule E aan het overwegen was. Vandaag volgde vervolgens de officiële bekendmaking van de intentie om eventueel deel te nemen aan de elektrische tegenhanger van de Formule 1.

In het seizoen 2022/2023 wordt de zogenaamde Gen3-bolide in de Formule E geïntroduceerd. Na het seizoen 2021/2022 loopt ook de exclusieve overeenkomst van McLaren als leverancier van batterijtechnologie in de Formule E af en dat biedt McLaren de mogelijkheid om vanaf dan ook zelf deel te nemen aan de Formule E.

“We houden de Formule E al enige tijd nauwlettend in de gaten, waaronder ook de toekomstige richting van de sport,” aldus McLaren-baas Zak Brown in een persbericht van McLaren.

“De mogelijkheid om een optie te nemen op een deelname, samen met de voltooiing van het McLaren Applied leverancierscontract met de FIA aan het einde van Gen2-bolides, geeft ons de nodige tijd om te beslissen of de Formule E voor McLaren geschikt is als toekomstig competitieplatform”.

McLaren wil het komend jaar verschillende aspecten van de Formule E evalueren, waaronder ook het afscheid van BMW en Audi van de sport. Na het afwegen van de voor- en nadelen van een deelname aan de Formule E zal McLaren een definitieve beslissing nemen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022