Verrassend vertrek Cyril Abiteboul bij Renault, nieuwe CEO voor Alpine aangesteld

Renault kwam vandaag met de verrassende mededeling dat Cyril Abiteboul per direct Renault verlaat en dus niet Alpine zal gaan leiden.


Na de aankondiging dat het Renault F1 team in 2021 door het leven zou gaan als het Alpine F1 team zag het er naar uit dat Cyril Abiteboul Alpine zou gaan leiden. Vandaag volgde echter een verrassende mededeling dat Cyril Abiteboul met onmiddellijke ingang Renault verlaat.

“Ik wil Groupe Renault bedanken voor het vertrouwen dat men mij gedurende al die jaren heeft geschonken, met name voor de herlancering en de heropbouw van de renstal sinds 2016,” zo luidt het in een mededeling van Abiteboul naar aanleiding van de mededeling van zijn vertrek.

“De solide funderingen van het raceteam en de entiteiten in Frankrijk en Engeland die in de loop der jaren werden gebouwd, de strategische evolutie van de sport naar een economisch duurzamer model en meer recent nog het Alpine-project, dat een nieuwe betekenis en dynamiek biedt, geven aan dat ik een heel mooi traject heb kunnen afleggen.”

“Ik dank Luca De Meo die mij betrokken heeft bij de bouw van de Business Unit Alpine en wens de nieuwe structuur van harte het succes waarop ze aanspraak kan maken.”

De algemeen directeur van Groupe Renault bedankte vervolgens Cyril Abiteboul voor zijn jarenlange inzet voor Renault en haar F1-team.

“Ik wil Cyril van harte bedanken voor zijn nooit aflatende inzet, die het Renault F1 Team van de voorlaatste stek in 2016 naar de podiumplaatsen van het afgelopen seizoen heeft geleid. Dankzij zijn opmerkelijke werk in de F1 sinds 2007 kunnen we ons richten op de toekomst, met een sterk team en de nieuwe Alpine F1 Team-identiteit om ook dit jaar op het podium te staan.”

Laurent Rossi, directeur strategie en business development van Groupe Renault, is benoemd tot Algemeen Directeur van het merk Alpine.

Wij vragen ons vooral af of Cyril Abiteboul zijn tattoo voor het eerste podium van het Renault F1 team ondertussen reeds heeft laten zetten en zo ja of er een Renault-logo in verwerkt werd.


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:38:”cyril_abiteboul_renaultf1_headline.png”;}
Renault kwam met de verrassende mededeling dat Cyril Abiteboul per direct Renault verlaat en dus niet Alpine zal gaan leiden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022