“Uitstel begin F1-seizoen door coronavirus heeft Mercedes in 2020 gered van motorproblemen”

Door de pandemie met het coronavirus COVID-19 werd vorig jaar de start van het F1-seizoen uitgesteld en dat bleek voor Mercedes een redding.


Na de voorbereidende wintertest ontdekte Mercedes in de aanloop naar de eerste race in Australië een ernstig motorprobleem. Voor Mercedes kwam het uitstel van het seizoen als geroepen en bood het een kans om het motorprobleem te verhelpen.

“Om eerlijk gezegd kwam COVID-19 voor ons op het juiste moment,” aldus Mercedes-hoofdontwerper John Owen tegenover ‘Motorsport.com’.

“We hadden tegen de eerste race van het seizoen nog ernstige problemen met onze motor. Onze motorafdeling had vlak voor aanvang van het seizoen een groot probleem ontdekt en was nog op zoek naar een oplossing.”

De motorafdeling van Mercedes was volop aan een oplossing aan het werken maar doordat Australië aan de andere kant van de wereld ligt ontbrak het Mercedes aan de tijd om op tijd een oplossing klaar te hebben voor de eerste race in Melbourne. Het uitstel door het coronavirus kwam dus als geroepen voor Mercedes.

“Ze hadden letterlijk nog één dag tijd nodig maar die tijd hadden ze niet voor Australië.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022