Jenson Button over Oscar Piastri: “Je kan niet zo vroeg in je carrière vijanden maken”

Oscar Piastri - Kappa
Oscar Piastri - Kappa

Jenson Button denkt dat de hele affaire rond de persoon van Oscar Piastri wel eens nadelig zou kunnen uitdraaien voor de jonge Australiër. 

De wereldkampioen van 2009 is bezorgd over wat de eventuele gevolgen kunnen zijn voor Oscar Piastri na de heisa die er rond zijn persoon ontstaan is. Button weet trouwens waarover hij spreekt want in 2004 wilde hij van BAR naar Williams verhuizen maar de Contract Recognition Board (CRB) hield hem aan zijn contract bij BAR.

Vandaag is het Oscar Piastri die in oog van de storm staat. De jonge Australiër tekende een contract bij McLaren terwijl Alpine, waar hij als reserverijder aan de slag is, hem al als rijder voor volgend seizoen had aangekondigd. Button denkt dat Piastri zich met deze actie niet populair gemaakt heeft in de paddock en dat hij misschien de relatie met een aantal mensen verzuurd heeft.

“Ik heb me in een soortgelijke situatie bevonden,” aldus Button. “Ik wilde het ene team verlaten om naar een ander team te trekken omdat dat team een fabrieksformatie was en ik dacht dat dat de juiste stap voor mijn carrière zou zijn. Ik heb die fout al eerder gemaakt.”

“Toen ik deze fout maakte was mijn carrière nog maar een paar jaar bezig. De CRB heeft toen mijn overstap verhinderd en ik ben dus bij BAR gebleven, wat later Honda werd en daarna Brawn. Het was dus een goede beslissing.”

“Voor Piastri is het anders, hij heeft nog geen enkele race gereden in de F1! Alpine heeft betaald voor zijn opleiding en hij antwoordt: ‘Weten jullie wat? Ik ga liever bij hen, ik denk dat dat beter is voor mijn carrière.’ Het is een delicate situatie. Je kan niet zo vroeg vijanden maken in je carrière.” 

Alpine denkt als vervanger voor Piastri aan Pierre Gasly en dat is volgens Button een goede keuze. “Ik denk dat dat een van de betere opties is. Hij heeft veel talent en ervaring in de F1 en hij heeft in geweldige teams gezeten. Hij heeft ook laten zien dat hij constant kan presteren bij teams, op het vlak van ontwikkeling is hij de beste keuze.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print