Charles Leclerc en Carlos Sainz: “Het is erg close, de kwalificatie wordt zeer spannend”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de tweede oefensessie op vrijdag was het Ferrari bovenaan met een besttijd voor Charles Leclerc, van dichtbij gevolgd door teamgenoot Carlos Sainz maar allebei beseffen ze dat het tijdens de kwalificatie erg spannend zal worden.

“We zaten allemaal dicht bij elkaar, op Max en Checo na, maar ik denk niet dat ze een zuivere dag hadden, het zal interessant worden,” vertelde Leclerc gisteren na afloop.

“We voerden het tempo wat op tijdens de tweede oefensessie maar op het vlak van de balans zijn we er met de wagen nog niet. Over het algemeen was de balans wat tricky, redelijk wat onderstuur. Daar zullen we naar moeten kijken. Ik ben er echter van overtuigd dat we op zaterdag een stap vooruit zullen zetten.”

Ook teamgenoot Carlos Sainz was positief, zeker nadat hij amper trager was dan Leclerc.

“Over het algemeen was het een goede vrijdag hier in Zandvoort,” aldus Sainz. “Het is geweldig om hier terug te zijn op een circuit dat zo veeleisend is voor de rijders en de wagens, ik heb ervan genoten.”

“Het is geweldig om opnieuw een competitief gevoel te hebben, dat we hier bovenaan staan. De wagen geeft ook veel vertrouwen.”

“Ik ben optimistisch voor de rest van het weekend maar ik ben ook voorzichtig want iedereen weet dat iedereen plots twee tienden kan vinden om je te verslaan.”

“Ik ben erg verrast hoe snel iedereen is, McLaren, Mercedes, Red Bull, we bevinden ons binnen drie tienden van een seconde.”

“Het ziet er erg close uit met onze dichtste rivalen, elk beetje performance dat we van vrijdag op zaterdag vinden kan ons zeker helpen tijdens de kwalificatie.”