GP van Nederland: derde oefensessie: Charles Leclerc snelste, Max Verstappen op P3

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Nederland de snelste tijd gereden. Leclerc was slechts een handvol duizendsten sneller dan George Russell in de Mercedes, Max Verstappen reed de derde tijd.

Tijdens de derde oefensessie kregen de rijders een allerlaatste kans om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Red Bull en Max Verstappen hadden wat goed te maken na problematische oefensessies op vrijdag.

Het circuit van Zandvoort bleek op vele vlakken een uitdaging voor de rijders. Niet alleen maar ook naast de baan was het uitkijken.

Bij Ferrari lieten ze gisteren al zien dat ze op het circuit van Zandvoort het juiste ritme gevonden hadden. Met nog een handvol minuten op de klok reed Charles Leclerc naar de snelste tijd.

Uiteindelijk was het ook Charles Leclerc die aan het einde van de sessie de snelste tijd achter zijn naam had staan. Net als gisteren waren de verschillen bovenaan echter bijzonder klein. George Russell volgde in zijn Mercedes op amper 0,066 seconde van Leclerc. Max Verstappen volgde op P3.