Oscar Piastri over zijn bizar en verwarrend afscheid bij Alpine: “Ik had hen gewaarschuwd”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

De laatste weken is er enorm veel inkt gevloeid over de situatie van Oscar Piastri en sinds gisteren is er duidelijkheid: hij racet in 2023 bij McLaren. Piastri reageerde bij ‘Sky’ over de gebeurtenissen van de voorbije weken.

“Eerlijk gezegd was er te weinig duidelijkheid over mijn toekomst bij Alpine,” aldus Piastri. “Ze hebben publiekelijk verklaard dat ze nog minstens één of twee jaar met Fernando wilden doorgaan. Ik respecteer dat.”

“Maar nadat ik een jaar aan de zijlijn zou gestaan hebben was mijn hoop gevestigd op een zitje bij Alpine en het gebrek aan duidelijkheid en, net als bij Fernando, een beetje een vreemd gevoel bij de onderhandelingen, voelde het niet alsof het de juiste beslissing voor mij was om te blijven.”

“Het gebrek aan duidelijkheid over mijn toekomst, en uiteindelijk een vertrouwensbreuk, waren naar mijn gevoel het zeer aantrekkelijke aanbod van McLaren en de positieve omgang met hen tot nu toe allemaal redenen waarom ik vond dat McLaren de plek was waar ik het beste af was voor de toekomst.”

Alpine had hem zelfs al aangekondigd als rijder voor het komende seizoen maar toen kwam het bericht van Piastri op de sociale media dat hij niet voor hen zou racen in 2023.

“Mijn beslissing was ruim voor het vertrek van Alonso genomen, wat de aankondiging van Alpine waarschijnlijk nog verwarrender en verontrustender maakte, want we hadden het team verteld dat ik niet verder zou gaan.”

“Het was nogal verwarrend omdat de aankondiging vals was en het me ook de kans ontnam om fatsoenlijk afscheid te nemen van iedereen bij Enstone.”

“Ik was nu iets meer dan tweeënhalf jaar bij het team en het was erg schokkend voor de rest van het team om te horen dat ik op deze manier zou vertrekken. Ik heb nog steeds niet de kans gehad om afscheid te nemen en het is iets wat ik wil doen om mijn dankbaarheid te tonen aan alle mannen en vrouwen op Enstone.”

Alpine kondigde Piastri aan terwijl hij aan een sessie in de simulator bezig was en team baas Otmar Szafnauer liet weten dat de jonge Australier blij was en glimlachte en dank u zei toen ze hem het nieuws vertelde. Maar Piastri noemde dat een “bizarre en ronduit verwarrende episode”. 

“Het werd publiekelijk gedaan in het bijzijn van enkele leden van het team die zich niet bewust waren van de situatie en ik wilde geen scène veroorzaken in hun bijzijn,” zei de Australiër. “Toen we eenmaal privé waren, vertelde ik Otmar wat ons standpunt was en wat hem daarvoor al meerdere keren was verteld. Het was voor mij heel verrassend om die mededeling te doen.”

Over zijn tweet waarin hij vertelde dat hij niet voor Alpine zou racen in 2023 vertelde Piastri het volgende.

“Het was het grootste moment van mijn carrière en waarschijnlijk mijn leven tot nu toe,” gaat hij verder.

“Dat dit ten onrechte werd aangekondigd, was iets wat mijn management en ik vonden dat we moesten rechtzetten en er waren ook mogelijke juridische implicaties als we de aankondiging niet zouden ontkennen.”

“Het was niet bedoeld om met de vinger te wijzen of op geen enkele manier iets meer dan zakelijk te zijn. De laatste regel was nogal sterk, maar met de CRB-uitspraak laat het zien dat het puur een feit was.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen