Jeremy Clarkson: “Lewis Hamilton wil te veel ‘woke’ zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De laatste tijd is voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clarkson nogal kritisch tegenover Lewis Hamilton, hij vindt namelijk dat Hamilton veranderd is.

Ook in zijn column voor ‘The Sun’ van afgelopen weekend heeft hij geen genade voor de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1. Hij vertelde onder andere dat Lewis het publiek elke keer bedankt na de race terwijl ze hem staan uit te jouwen.

“Het probleem is dat Lewis is veranderd,” aldus Clarkson. “Vroeger was hij fris en getalenteerd maar toen besloot hij om ‘woke’ te worden en meteen ook politiek correcter dan een jaarlijkse vergadering van een studentenvereniging.”

Hij is ook niet te spreken over het feit dat onder zijn invloed de Mercedes F1-bolide een zwarte kleur kreeg tijdens de protesten van Black Lives Matter, hij zijn privéjet verkocht en dat hij vindt dat iedereen veganistisch zou moeten gaan leven.

“Al die dingen werken waarschijnlijk wel goed op de sociale media maar in de echte wereld waar de mensen wonen werkt dat niet,” gaat Clarkson verder. “Ze willen Lewis gebruiken als spreekbuis met de gedachte dat hij ons allemaal zal overtuigen. Maar in tegenstelling daarvan willen we eigenlijk gewoon maar dingen naar hem gooien.”

Toen Lewis Hamilton dit jaar in New York op het ‘Met Gala’ verscheen had hij ook een opvallende outfit aan en Clarkson liet het toen ook niet na om daar iets van te zeggen. Hij ging naar het gala met een kostuum waarvan de broek bedekt was door een jurk uit kant. Clarkson had het niet echt begrepen op de “trouwjurk-look” van Hamilton, zoals hij het toen zelf omschreef.   

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022