Helmut Marko: “Mercedes heeft met haar F1-bolide één belangrijk voordeel tegenover Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko beschikt Mercedes in de titelstrijd over een belangrijk voordeel dat mogelijk beslissend kan zijn in de strijd om de titel, al verwacht Marko wel dat vooral Hamilton en Verstappen onderling de titelstrijd zullen beslissen.

Details beslissen keer op keer over winst of verlies voor Max Verstappen en Lewis Hamilton. Met nog slechts vijf races te gaan dit seizoen kunnen details dus ook over de titelstrijd bij zowel de rijders als de constructeurs beslissend zijn.

Volgens Dr. Helmut Marko is er een opvallend verschil tussen de F1-bolides van Mercedes en Red Bull waardoor Mercedes tijdens de raceweekends een voordeel heeft. Mercedes kan volgens Marko immers veel sneller een goede afstelling voor haar F1-bolide vinden dan Red Bull.

“Mercedes lijkt voor haar wagen veel sneller de juiste afstelling te vinden,” aldus Marko tegenover ‘Autosport’.

“Wij hebben een wagen die veel complexer is en over het algemeen hebben wij dan ook meer tijd nodig. Er zijn echter maar twee rijders die het maximale uit de wagen weten te halen: Hamilton bij Mercedes en Max bij ons.”

“De twee andere rijders presteren steeds beter, Perez maar ook Bottas, die in Turkije een sensationele race reed en meer dan gemiddeld in Austin.”

Max Verstappen heeft momenteel een voorsprong van 12 punten op Lewis Hamilton, Mercedes heeft in het kampioenschap bij de constructeurs 22,5 punten voorsprong op Red Bull.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022