Krijgen de F1-piloten in 2022 tijdens sommige races minder banden?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Naast de introductie van de nieuwe 18-inch banden overweegt de Formule 1 volgens sportief directeur Ross Brawn ook om de rijders tijdens sommige raceweekends minder banden te geven.

Dit seizoen experimenteert de Formule 1 tijdens drie raceweekends met het format van de sprintraces. Door het experiment zou men nu meer geneigd zijn om ook andere experimenten toe te passen.

Mogelijk zit er volgend jaar al een volgend experiment aan te komen want men zou tijdens enkele raceweekends willen experimenteren met het ter beschikking stellen van minder banden.

“Er komen zeker en vast enkele dingen voor in aanmerking waarover we wat nerveus waren om ze tijdens een volledig seizoen toe te passen,” aldus Brawn.

“Het experiment waarover ik het eerder had is het nagaan of we tijdens een raceweekend minder banden ter beschikking kunnen stellen.”

Minder bandensetjes zou er ook voor zorgen dat de Formule 1 haar ecologische voetafdruk verkleind kan worden.

“We proberen allemaal onze ecologische voetafdruk te verkleinen en dit op veel vlakken, zoals bijvoorbeeld het transport. Het gebruik van de banden is er ook één van. Laat ons hopen dat we in 2022 enkele weekends hebben waarbij we minder bandensets hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022