Jessica Hawkins: Voor het eerst in vijf jaar test een vrouw in een recente F1-bolide

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Jessica Hawkins, voormalig W Series-pilote, heeft de vorige week getest met de Aston Martin F1-bolide. Daarmee is ze de eerste vrouw in vijf jaar tijd die met een recente F1-bolide mocht testen.

Al jarenlang wordt er gesproken over de kansen dat er opnieuw een vrouw op de startgrid van de Formule 1 staat. Tenzij er iets wereldschokkends gebeurt zal dat ook volgend jaar niet het geval zijn. Voor Aston Martin F1-ambassadeur Jessica Hawkins kwam vorig week alvast een droom in vervulling want zij mocht vorig week test met de Aston Martin AMR21.

Na maanden van voorbereiding, onder andere in de F1-simulator van Aston Martin, was het afgelopen donderdag zover. Hawkins mocht op de Hungaroring testen met de Aston Martin AMR21. De laatste keer dat een vrouw in een recente F1-bolide mocht testen was Tatiana Calderon die in 2018 in Mexico in de Sauber C37 mocht testen.

“Ik wil iedereen bij het Aston Martin F1 team bedanken voor het vertrouwen dat ze in me hebben, omdat ze in mij geloven, om mij deze kans te geven,” vertelde Hawkins na haar test. “Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost om hier te staan. Toen ik de eerste keer te horen kreeg dat deze kans bestond kon ik het moeilijk geloven. Ik moest het maandenlang geheim houden, wat erg moeilijk was!”

“Het is het absoluut waard geweest en het heeft me bijzondere inzichten gegeven. Niets valt te vergelijken met de acceleratie en het remmen van een F1-bolide. Wanneer ik naar de data kijk dan ben ik echt trots op mijn prestatie.”

“Om met de AMR21 te mogen rijden is een droom die uitkomt, eentje die ik al erg lang in vervulling wou zien komen. Ik zal blijven pushen en ik wil andere vrouwen inspireren en hen laten weten dat ze hun droom moeten nastreven, wat er ook gebeurt.”

Jessica Hawkins – Aston Martin F1 team
Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023