Jong Nederlands talent krijgt contract bij McLaren

Bij de Britse renstal heeft men er voor gekozen om de Nederlandse rijder Nyck de Vries in huis te halen. De Vries is slechts 14 jaar en won in 2008 nog 2 titels in de karting bij de junioren!
De meeste teams op de grid beschikken over een speciaal programma dat rijders moet klaarstomen voor hun grote overstap naar de Formule 1. Nick Heidfeld, Sebastian Vettel en vele andere rijders kwamen pas achter hun ware talenten nadat ze zich aan een streng programma hielden van een renstal. Zo werd Nyck de Vries alvast de nieuwste aanwinst van McLaren.

De 14-jarige Nyck de Vries bezocht onlangs zelfs al de fabrieken van McLaren alwaar hij een rondleiding kreeg alsof hij Lewis Hamilton was. Het knaapje uit Friesland was duidelijk tevreden en hij droomt nu enkel nog van hogere oorden binnen de motorsport.

Als manager heeft hij niemand minder dan de vader van Lewis Hamilton achter zich staan. Samen met Anthony Hamilton zou hij dus op een bepaalde dag in de voetsporen van de kampioen van 2008 moeten kunnen treden! Of Nyck ook daadwerkelijk de nieuwe Hamilton bij McLaren zal worden, dat wordt nog minstens een jaartje of 4 afwachten!

“Het bezoek dat ik bracht aan Mclaren was echt een unieke ervaring. Het is voor mij sowieso een eer om er op zo’n prachtige manier ontvangen te worden. McLaren zal mij helpen om te verbeteren en om de knepen van het vak onder de knie te krijgen en om de motorsport beter te leren kennen”, aldus de 14-jarige Nyck de Vries, uit Nederland!

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023