Mercedes GP stelt nieuwe livery voor

De wagen waarmee Mercedes GP en Michael Schumacher in 2010 zullen strijden werd van een livery voorzien die grotendeels uit grijze kleuren zal bestaan. De wagen zal verder ook onder de naam MGP W01 door het leven moeten!
Vorig seizoen hadden de medewerkers van Brawn GP het even moeilijk want even zag het er sterk naar uit dat iedereen er op straat zou staan. Honda kreeg haar boeltje maar niet verkocht en dus moest Ross Brawn er uiteindelijk maar zijn eigen Brawn GP van maken. In 2010 blijft Brawn één van de kopmannen binnen de renstal maar ook de Duitse autoproducent Mercedes zal voortaan haar technologie eveneens in de opvolger van de BGP001 gaan steken.

“Ik heb meerdere redenenen om tevreden te zijn. Een mooie toekomst voor het team want vorig seizoen bevonden we ons nog in een tegenovergestelde situatie. Onze samenwerking is enorm en de uitdaging is eveneens erg groot dus meer kan ik niet wensen. Ook het feit dat ik terug met Michael kan samenwerken is voor mij persoonlijk geweldig want eigenlijk had ik nooit verwacht dat dit nog zou gebeuren”, aldus Ross Brawn.

In 2009 kwam Brawn met een witte wagen op de proppen en dat waarschijnlijk om de kosten zo laag mogelijk te houden. Wat 2010 betreft zal men de wagen weer in het zilver op de grid plaatsen. Volgens Nico Rosberg een passende kleur want Mercedes beschikt voor het eerst in 50 jaar nog eens over een eigen wagen in de F1!

“Ik zal in 2010 een prachtig seizoen kunnen beleven want ik kan met de eerste zilvere wagen van Mercedes rijden. Het is zowat 50 jaar geleden dat Mercedes nog een eigen wagen heeft ingezet in de F1. Ik kijk nu al uit naar de samenwerking met Ross Brawn, Norbert Haug en Nick Fry. Verder is het super om in 2010 naast Schumacher te mogen racen”, zo verklaarde Nico Rosberg over zijn seizoen 2010.

Tot slot vertellen we er graag nog even bij dat de Mercedes MGP W01 op 1 februari zal debuteren, tijdens de eerste test op het circuit van Valencia in Spanje. Als alles goed zal verlopen is Schumacher diegene die achter het stuur zal mogen kruipen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Mercedes GP heeft haar nieuwe livery voorgesteld aan het grote publiek.