“Jos Verstappen, het is tijd om je mond te houden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Jos Verstappen was van mening dat Red Bull de GP van Monaco niet goed aangepakt heeft en dat levert hem nu de nodige kritiek op.

Na de GP van Monaco vertelde Jos Verstappen dat Red Bull “maar weinig invloed had uitgeoefend” om zijn zoon Max aan de leiding van de race te krijgen.

Hoewel hij Sergio Perez feliciteerde met zijn overwinning volgde ook een sneer naar Red Bull: “Winnen in Monaco is iets speciaal en ik hoop dat hij er van geniet,” aldus Verstappen Senior. “Maar voor Max zijn er tien punten weggegooid.”

Bij ‘The Race’ laten een aantal columnisten hun licht schijnen op de kritiek van Jos Verstappen en een paar onder hen zijn niet mals voor de voormalige F1-rijder.

Gary Anderson ziet parallellen tussen hoe Jos Verstappen nu reageert en hoe hij vroeger als rijder was. “Ik denk dat Jos gewoon zijn woede uit over alles wat er misliep.”

“De uitgestelde start, het al dan niet werken van het startsysteem, de rode vlag-situaties, of de strategie van Red Bull wel de juiste was. Het toont aan dat zijn potje snel overkookt. Eigenlijk als je terugkijkt op zijn rijstijl was het destijds hetzelfde.”

Anderson sluit nog af met een goede raad voor Jos: “Jos het is tijd om je mond te houden en blij te zijn met het succes dat je zoon heeft bereikt. Anders wordt het makkelijk om te vervreemden van de mensen die er toe doen.”

Scott Mitchell neemt geen blad voor de mond en omschrijft Jos Verstappen als een moeilijk figuur op de achtergrond bij Red Bull.

“Dit is precies wat ik verwacht van Jos,” aldus Mitchell. “Hij is al lang een imposant, polariserend en moeilijk figuur op de achtergrond bij Red Bull. Hij heeft het nu ook duidelijk gemaakt dat Red Bull zich aan problemen mag verwachten indien ze er niet alles aan doen om Max te laten winnen. Zelfs al dat betekent dat ze de perspectieven van zijn teamgenoot moeten schaden.”

“Het lijkt Jos weinig te kunnen schelen dat Perez in de auto aan de leiding zat. Dat betekende dat Red Bull het volste recht had om er van uit te gaan dat ze met hem de beste kans hadden op de overwinning.”

“Hij benadrukte ook ‘dat we elk punt nodig hebben,” gaat Mitchell verder. “Dat betekent dat hij voor Red Bull beslist heeft dat enkel Max mag vechten met de Ferrari’s voor de wereldtitel.“

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print