Jos Verstappen liet Max na teleurstellende race achter aan tankstation

In een interview met de Britse krant ‘The Telegraph’ blikt Max Verstappen onder andere terug op de harde aanpak van zijn vader Jos Verstappen. Die liet hem ooit achter aan aan tankstation.


In Sochi op het Olympisch Park, na de Grand Prix van Rusland van afgelopen seizoen, herinnerde Max Verstappen zich tegenover ‘The Telegraph’ een interessant moment uit zijn periode in de karting.

Het was 2012, Max Verstappen was toen nog maar 15 jaar oud, en hij racete op een evenement in Sarno in de buurt van Napels. Verstappen verprutste die wedstrijd en het kwam tot een hoogoplopende ruzie met zijn vader.

“Ik had die race makkelijk moeten winnen,” vertelde Verstappen tegen ‘The Telegraph’. “Tijdens de eerste ronde haalde iemand me in en ik wou die positie tijdens de volgende ronde opnieuw goedmaken. Ik probeerde in een zeer snelle bocht hem in te halen maar hij zag me niet en we raakten elkaar.”

“Mijn vader had dat weekend zeer hard gewerkt en ik vergooide alles. Hij was zeer boos op mij en praatte niet met me. Op weg naar huis zei hij na enkele kilometers iets tegen mij en we maakten ruzie.”

Volgens Verstappen liep alles vervolgens erg uit de hand en zijn vader stopte bij een tankstation en gooide hem uit het busje. Max kreeg te horen dat hij maar alleen naar huis moest gaan.

De 15-jarige Max Verstappen belde vervolgens naar zijn moeder om hem op te pikken en hij en zijn vader spraken ruim een week niet met elkaar.

Verstappen heeft uit die harde aanpak naar verluidt echter veel geleerd: “Ik kwam in de F1 nooit voor verrassingen te staan want niemand was zo hard voor mij als mijn vader,” aldus Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021