Jos Verstappen teleurgesteld over Red Bull-strategie: “Tien punten van Max zijn weggegooid”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In zijn column voor de officiële website van zoon Max heeft Jos Verstappen kritiek geuit op de strategie die Red Bull heeft gehanteerd tijdens de GP van Monaco. Volgens hem heeft Red Bull te weinig gedaan om Max de beste strategie te geven, zeker gezien het feit Max de wk-leider is.

“Red Bull heeft een goed resultaat neergezet, maar tegelijkertijd weinig invloed uitgeoefend om Max naar voren te helpen. Dat hij derde is geworden, heeft hij te danken aan de fout van Ferrari bij die tweede stop van Charles Leclerc,” schrijft Jos Verstappen in zijn column.

“De kampioenschapsleider, Max dus, is in die zin niet geholpen door de gekozen strategie. Het viel nu volledig de kant van Checo op. Dat was voor mij teleurstellend en had ik voor de kampioenschapsleider graag anders gezien.”

Volgens Jos Verstappen had Sergio Perez zijn overwinning vooral te danken aan zijn vroegere pitstop. Vader Jos had liever gehad dat Max het speerpunt van de strategie was geweest. Hij meent dat er heel wat kostbare punten verspeeld zijn.

“Ik had graag gezien dat ze voor Max waren gegaan, maar ik ben natuurlijk niet helemaal objectief,” aldus Verstappen.

“Ik denk dat er hier tien punten van Max zijn weggegooid. Zeker met de twee uitvalbeurten die we hebben gehad, hebben we ieder puntje hard nodig. Vergeet niet dat Ferrari op dit moment een betere auto heeft, zeker in de kwalificatie.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner