Juan Pablo Montoya: “Logan Sargeant beseft dat hij zijn racezitje bij Williams gaat verliezen”

Williams F1 team
Williams F1 team

Volgens voormalig F1-piloot Juan Pablo Montoya, die zelf van 2001 tot 2004 voor Williams reed, zal Logan Sargeant zijn racezitje bij het team uit Grove verliezen en beseft de Amerikaan ook zelf dat Williams hem aan de kant zal schuiven.

Bij Williams hebben ze het geprobeerd maar het heeft niet gewerkt en dan moet je besluiten om de samenwerking stop te zetten, ook al brengt Logan Sargeant ongetwijfeld erg veel sponsorgelden mee naar Williams. Volgens Montoya heeft Williams al besloten om Sargeant zijn contract niet te verlengen en is het gewoon wachten op een officiële mededeling.

Volgens velen had Williams Logan Sargeant na zijn eerste F1-seizoen nooit een nieuw contract mogen geven maar nu zou er dus toch een einde komen aan de samenwerking.

“Hij weet het al, al hebben ze het hem nog niet officieel gezegd dat hij niet langer voor het team zal racen,” zei Juan Pablo Montoya bij ‘W Radio Colombia’. “Het moment dat ze hem zeggen: ‘Kijk, bedankt voor de voorbije jaren, we hebben je de kans gegeven maar het werkte niet, dat is jammer’, dat is ook het moment dat ze hem kunnen zeggen dat hij moet ontspannen en zich moet focussen op zijn toekomst.”

“Vervolgens zal Logan veel meer ontspannen zijn, hij zal niet langer moeten strijden voor zijn zitje en het zal voor hem erg moeilijk worden om in de F1 te blijven.”