Carlos Sainz: “Ze vertelden me dat ik gek was, dat ik dood had kunnen zijn!”

Ferrari
Ferrari

In de aanloop naar zijn thuisrace in Spanje blikte Carlos Sainz terug op een bijzonder moment eerder dit seizoen: zijn blindedarmontsteking. Uiteindelijk mistte Sainz slechts één race maar het had voor de Spanjaard veel slechter kunnen aflopen.

Begin dit seizoen nam Carlos Sainz tijdens het raceweekend in Saoedi-Arabië deel aan beide oefensessies op vrijdag maar vervolgens kwam er plots het nieuws dat Sainz forfait moest geven voor de rest van het raceweekend. Sainz had immers een blindedarmontsteking en moest geopereerd worden.

Het verhaal kreeg een opmerkelijk vervolg met Sainz die we op zondag gewoon in de pitbox van Ferrari zagen om naar de race te kijken en F1-debutant Oliver Bearman te ondersteunen. Twee weken later won Sainz zelfs de GP van Australië en werd er al lachend gegrapt dat rijders die willen winnen hun appendix moeten laten verwijderen zodat je wat minder weegt.

Maar het had allemaal veel erger kunnen aflopen onthult Carlos Sainz in de ‘Nude Project podcast’. Volgens Sainz scheelde het immers niet veel of hij had dood geweest. Volgens de dokters was Sainz door het oog van de naald gekropen en had hij een enorm groot risico genomen door deel te nemen aan de oefensessies.

“Ik was volledig uitgeput, ik at amper iets. Ik had geen energie en ik zweette veel meer dan normaal. De oefensessies waren de verschrikkelijkste uit heel mijn carrière,” aldus Sainz. “Vervolgens ging ik naar het ziekenhuis en vertelde ik dat ik me zo al twee dagen voelde. Ze verklaarden me gek.”

“Indien mijn appendix was gebarsten dan had ik dood kunnen zijn!”

Maar Carlos Sainz herstelde dus, zat op zondag in de garage van Ferrari en won twee weken later de GP van Australië …