Junior-piloten Ferrari maken grote kans op F1-test in Hongarije

Drie jonge rijders uit de Ferrari Driver Academy staan te popelen om plaats te nemen in de Ferrari F1-bolide tijdens de tweede in-season test na de GP van Hongarije.

De FIA schrijft voor aan de teams om twee van de vier testdagen een rookie in te schakelen. Een rookie wordt omschreven als een nieuweling in de sport met minder dan twee starts in een GP. Ferrari liet Giovinazzi reeds op dinsdag testen in Bahrein en de andere rookie zal hoogstwaarschijnlijk Leclerc worden, die dit jaar in de F2 te zien is.

Haas en Sauber, die allebei gebruik maken van een Ferrari-motor, hebben hun twee racepiloten tijdens de testdagen in Bahrein ingezet. Zij zullen dus ook op de Hungaroring twee keer een rookie moeten inzetten.

Hoewel de teams niet verplicht zijn om een rijder te laten testen die onder contract staat van Ferrari, en Haas waarschijnlijk Santonio Ferrucci een dag zal laten rijden, zullen Giovinazzi, Leclerc en zelfs Antonio Fuoco sterk in trek zijn bij Haas en Sauber tijdens de testdagen.

Ook schijnen beide teams geïnteresseerd te zijn in Giovinazzi en Leclerc voor het volgende seizoen. Hierdoor zouden de twee rijders nog in actie kunnen komen tijdens een eerste vrije training. Ferrari moet echter nog beslissen waar men welke piloot zal plaatsen.

Fuoco, die momenteel ook in de F2 rijdt, zal ook voor Pirelli plaatsnemen in de Ferrari in Barcelona. Direct na de testsessies in Boedapest zal hij er namelijk banden testen voor het seizoen van 2018.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer