“Sauber opnieuw een stap dichter bij Honda-motor in 2018”

Volgens ‘Motorsport.com’ zou het Sauber F1 team opnieuw een stap dichter bij een mogelijke motorendeal met Honda staan.

Er doen al langer geruchten de ronde dat het Sauber F1 team vanaf volgend jaar met motoren van Honda zou willen rijden. De Zwitserse renstal rijdt al jarenlang met motoren van Ferrari maar daar zou vanaf volgend jaar dus verandering in kunnen komen.

De relatie tussen Sauber en Ferrari zou de voorbije jaren echter flink verminderd zijn. Dit jaar rijdt Sauber bovendien met ‘oude’ motoren, wat neerkomt op de 2016-sepecificatie van de Ferrari-motoren. Op het vlak van pk’s is die motor minder krachtig dan de 2017-motor waarmee Ferrari zelf rijdt.

Sinds maart van dit jaar zou Sauber de onderhandelingen met Honda geïntensifieerd hebben. Aan de basis daarvan zouden frustraties over de snelheid en betrouwbaarheid van de Ferrari-motor liggen. Opvallend daarbij is uiteraard dat de Honda-motor momenteel eveneens op beide vlakken slecht scoort.

Vorig jaar heeft Honda haar fabriek in Milton Keynes nog uitgebreid om er voor te zorgen dat het eventueel aan twee teams motoren zou kunnen leveren.

In 2015, het eerste jaar van de hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda was er nog sprake van een exclusieve overeenkomst tussen McLaren en Honda. Honda heeft daarna laten verstaan dat het zou bestuderen of het eventueel nog andere teams van een motor zou kunnen voorzien. Sauber lijkt op dat vlak dus de eerste renstal naast McLaren te zullen worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022