Kampioenen trekken reglement in twijfel

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher trok gisteren het reglement in twijfel nadat hij in Bahrein als zesde over de finish kwam.
Na drie jaar afwezigheid mogen we toch wel stellen dat Michael Schumacher gisteren een sterke wedstrijd heeft gereden. De Duitser hield gedurende lange tijd Red Bull-rijder Mark Webber achter zich maar toen die gepasseerd werd door regerend wereldkampioen Jenson Button zagen we duidelijk hetzelfde verhaal met Button. Misschien heeft Schumacher wel een punt en konden beide heren hem niet inhalen omwille van het nieuwe reglement.

“Ik heb het een beetje moeilijk met het nieuwe reglement. Als rijder moet je spaarzaam omgaan met je banden maar men mag ook niet bijtanken. Het is niet simpel om op deze manier je voorganger te passeren. Na de eerste ronde is de volgorde al bekend”, zo verklaarde Michael Schumacher.

Lewis Hamilton behaalde gisteren de derde plaats en daarmee mocht hij dus het podium beklimmen. Ook hij is van mening dat het in 2010 treintje rijden wordt.

“Je start met al je benzine aan boord en maakt vervolgens een pitstop om je banden te wisselen. Verder is het zowat treintje rijder tot aan de finish”, zo klonken de woorden van Hamilton.

Tot slot voegen we er ook nog de mening van de regerende wereldkampioen bij.

“Het is belangrijk in de eerste ronde zoveel mogelijk tegenstanders in te halen. Er zou zich gerust wat meer strategie in mogen mengen. Veel sensatie krijg je niet als iedere race zo zal verlopen”, aldus Jenson Button.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}