Kan Mercedes toch nog verliezen?: “Onze bandenproblemen zijn niet opgelost”

Het Mercedes F1 team bleef afgelopen weekend gespaard van de problemen met de banden die ze in Silverstone hadden maar dat wil niet zeggen dat ze het probleem helemaal opgelost is, waarschuwt chef strategie James Vowles.


Tijdens de tweede race in Silverstone had Mercedes enorm veel problemen met blistering op de banden en Max Verstappen was er als de kippen bij om daar optimaal van te profiteren. Tijdens de GP van Spanje bleven de Mercedessen gespaard van die problemen en knoopte Lewis Hamilton als vanouds weer met een zege aan.

“Na Silverstone was er duidelijk veel aandacht voor de banden, het bandenmanagement en de oververhitting die we in de loop van die race hebben meegemaakt, inclusief blistering”, legde Vowles uit op het YouTube-kanaal van Mercedes.

“We hadden maar een paar dagen om er bovenop te komen, en het is duidelijk dat je de auto niet drastisch gaat veranderen tussen die twee wedstrijden.”

Dankzij het harde werk hadden ze hun problemen onder controle gekregen maar Vowles legt uit dat er ook op een ander soort circuit misschien wel weer problemen kunnen opduiken.

“Barcelona is iets anders, het is een hoger downforce circuit, we rijden er met een grotere vleugel dan we doen op Silverstone, maar anders dan dat kan je het ontwerp van de auto niet fundamenteel veranderen.”

“Dus, je werkt met wat je hebt en dat is de afstelling en het management.”

“We benadrukten dat er een paar gebieden waren waar we niet helemaal optimaal waren op Silverstone maar het probleem is dat je dat zonder te racen op hetzelfde circuit en dezelfde omstandigheden je dat niet kan controleren.”

Hij gaat verder door te stellen dat door het harde werk van het team Lewis Hamilton zijn banden kon sparen en tegelijkertijd op de sleutelmomenten van de race toch nog kon pushen. Maar of de problemen nu helemaal van de baan zijn, dat betwijfelt Vowles.

“Nu, de realiteit is, zijn de problemen opgelost? Het is onwaarschijnlijk. De situatie in Silverstone is anders dan in Barcelona.”

“We moeten blijven leren, we moeten blijven verbeteren. Maar ik ben blij te kunnen melden dat de omstandigheden in Barcelona dit jaar tot de moeilijkste behoorden.”

“Het was zo warm, het was zo broeierig op de baan en de realiteit daarachter is, dat we goed hebben gepresteerd in die omstandigheden, en we moeten blijven verbeteren en vooruitgaan.”

Als de problemen van Mercedes inderdaad nog niet opgelost zijn, dan mag de concurrentie toch nog een sprankeltje hoop koesteren …


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print