Williams F1 team verkocht aan Amerikaanse investeringsmaatschappij

Het Williams Formule 1-team is verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital, de renstal uit Grove stond sinds mei in de etalage.


Het nieuws van de overname komt er in dezelfde week dat bekend gemaakt werd dat alle teams hun krabbel hebben gezet onder een nieuwe Concorde-overeenkomst. Die moet ervoor zorgen dat het startveld wat dichter bij elkaar komt en dat er meer spanning op de baan te zien zal zijn.

De fans van de legendarische renstal Williams hoeven alvast niet te wanhopen want de nieuwe eigenaar heeft al laten weten dat het team gewoon onder dezelfde naam blijft verder bestaan en dat ze ook geen intenties hebben om het te verhuizen uit Grove.

In een verklaring op haar website verklaart het team dat er een nieuw, spannend hoofdstuk is aangebroken met een nieuwe eigenaar die goed geplaatst is om optimaal te profiteren van de nieuwe Concorde-overeenkomst.

Williams is een grote naam in de sport, het veroverde zeven wereldtitels bij de rijders en negen stuks bij de constructeurs. De grootste successen vierde het team van Frank Williams en Patrick Head in de jaren negentig toen ze in combinatie met Renault vier wereldtitels wegkaapten bij de rijders. De laatste jaren is Williams afgezakt naar de achterhoede en proberen ze wanhopig aansluiting te krijgen bij het middenveld.

“Dit is misschien het einde van een tijdperk voor Williams als een familieteam, maar we weten dat het in goede handen is,” vertelt vice-teamleider Claire Williams in een reactie.

“De verkoop verzekert het voortbestaan van het team, maar het belangrijkste is dat het een weg naar succes is.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:37:”williams_russell_verkoop_headline.png”;}
Het Williams Formule 1-team is verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital, de renstal uit Grove stond sinds mei in de etalage.

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print