“Kans is groot dat Mercedes, Honda en Renault de F1 verlaten”

De economische crisis die door het coronavirus is veroorzaakt zal volgens Eddie Jordan niet alleen de kleine F1-teams treffen maar ook de grote teams zullen de gevolgen ervan moeten ondergaan.


De FIA heeft al allerlei ingrepen ondernomen om de overlevingskansen van de F1-teams te vergroten maar de crisis veroorzaakt door het coronavirus hakt er enorm hard in. Heel wat bedrijven zullen op hun uitgaven moeten letten en dan komt een miljoenensport zoals de Formule 1 al snel in het vizier om te besparen.

Eddie Jordan, de voormalig teambaas van het Jordan F1 team, denkt dat de crisis gecombineerd met het groeiend belang van milieubewustzijn er toe al leiden dat verschillende autoconstructeurs de sport zullen verlaten.

“De wereld is niet alleen veranderd omwille van het coronavirus, de normen en waarden van de mensen zijn ook veranderd. Het milieubewustzijn wordt zeer belangrijk. De grote bazen van de constructeurs zullen daardoor er opnieuw over moeten nadenken,” aldus Eddie Jordan tegenover ‘F1-insider’.

“Ik ben er van overtuigd dat constructeurs zoals Mercedes, Honda en misschien ook Renault het voor bekeken zullen houden en in de komende twee jaar de F1 zullen verlaten.”

Volgens Jordan zal de Formule 1 er binnen enkele jaren dan ook helemaal anders uitzien: “In de komende jaren zal de Formule 1 bestaan uit Ferrari, Red Bull en McLaren-Mercedes.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print