“Kans is klein dat één team door de nieuwe regels de F1 zal domineren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens sportief directeur Ross Brawn zullen de nieuwe F1-bolides waarmee dit jaar wordt geracet er niet voor zorgen dat één team plots de sport domineert, iets dat destijds met Brawn GP en de veelbesproken ‘dubbele diffuser’ in 2009 wel gebeurde.

Nieuwe regels en volledig nieuwe F1-bolides, de grootste reglementswijziging in de Formule 1 in meer dan tien jaar. Het zorgt ervoor dat iedereen vanaf nul begint en al de teams ongelooflijke kansen krijgen.

Toch is iedereen ook op zijn of haar hoede voor een eventuele plotse dominantie door één team omdat die iets speciaal hebben gevonden of een achterpoortje in het reglement gebruiken. Ross Brawn denkt echter niet dat één team dit jaar de sport zal domineren.

“Ik denk dat we enkele winnaars en verliezers zullen zien, en ook enkele verrassingen,” aldus Brawn. “Ik zou verrast zijn als een team zou domineren.”

“Je kan misschien een team hebben dat erg kort even domineert, zoals Brawn toen ze iets uitgevonden hadden in 2009.”

“Er is nu het budgetplafond, je voelt de spanning die er bij de teams heerst wanneer je stopt met je huidige wagen te ontwikkelen ten gunste van volgend jaar enzovoort.”

“Het zou me dan ook verbazen als het middenveld niet dichter bij elkaar komt te liggen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022