Stefano Domenicali: “We kunnen 30 F1-races organiseren maar Duitsland heeft geen interesse”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens F1-baas Stefano Domenicali is het vreemd dat er vanuit Duitsland totaal geen concrete interesse is om opnieuw een F1-race te organiseren. Wereldwijd is er volgens Domenicali nochtans bijzonder veel interesse.

Domenicali benadrukt dat ondanks de enorme interesse wereldwijd om een F1-race te organiseren dat de sport Europa steeds zal blijven omarmen en dat historische circuits steeds een plaats op de F1-kalender horen te krijgen.

“Het is zeer belangrijk dat we er voor zorgen dat de traditionele races hun plaats op de kalender behouden,” antwoordt Stefano Domenicali tegenover ‘Sport1’ wanneer hem gevraagd wordt naar de F1-toekomst van Europa.

“En geloof me, ik ben teleurgesteld en erg droevig dat we momenteel geen Duitse grand prix op de kalender hebben staan.”

“Maar jammer genoeg zie ik helemaal geen concrete interesse vanuit Duitsland om opnieuw deel uit te maken van de F1-kalender. Dat is bijzonder jammer en eigenlijk erg moeilijk om te geloven.”

Volgens Domenicali is er momenteel wereldwijd ongelooflijk veel interesse om een F1-race te organiseren maar opmerkelijk genoeg dus niet vanuit Duitsland, dat nochtans een Duitse constructeur en ook enkele Duitse rijders heeft.

“We hebben enorm veel aanvragen vanuit heel de wereld om een F1-race te mogen organiseren,” aldus Domenicali. “We zouden gemakkelijk 30 races kunnen organiseren, er is echter jammer genoeg niemand die vanuit Duitsland belt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022