Keert Duitsland in 2026 met de steun van Audi terug op de F1-kalender?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Krijgen we binnen enkele jaren opnieuw een GP van Duitsland op de F1-kalender? Volgens Michael Schmidt, journalist bij ‘Auto Motor und Sport’, is de kans erg groot dat we in 2026 met de Formule 1 opnieuw in Duitsland racen.

Niet geheel toevallig is 2026 het jaar waarin de Duitse autoconstructeur Audi voor het eerst met haar eigen fabrieksteam zal deelnemen aan de Formule 1. Volgens Schmidt is Audi volop aan bezig om Duitsland in dat jaar te laten terugkeren op de F1-kalender.

Opvallend genoeg is het al van 2019 geleden dat Duitsland een plaats op de F1-kalender had. Toen werd de GP van Duitsland op de Hockenheimring verreden en gewonnen door Max Verstappen. Mercedes vierde toen 125 jaar motorsport maar de race verliep voor de Duitse renstal dramatisch slecht.

De populariteit van de Formule 1 kende in Duitsland vooral een serieuze duik na het afscheid van Michael Schumacher. Verschillende Duitse rijders, en zelfs de wereldtitel van Nico Rosberg, konden daar niet echt verandering in brengen. Audi wil de sport echter in Duitsland opnieuw op de kaart zetten en Duitsland dus opnieuw op de F1-kalender. Afwachten of dat lukt …