‘F1-fans’ stelen erop los tijdens GP van Australië: wanneer grijpt de F1 in?

Instagram
Instagram

Na de GP van Australië zijn er beelden opgedoken van stelende F1-fans die naast heel wat reclamepanelen en signalisatieborden zelfs ook FIA-materiaal stelen. Het is nu wachten op een reactie van de Formule 1 die eerder al had gewaarschuwd dat het streng zou optreden tegen diefstal.

Vorig jaar al liep het de spuigaten uit en namen F1-fans alles wat enigszins los zat mee van op het circuit. reclamepanelen, bewegwijzering, borden op en rondom het circuit, het werd allemaal meegenomen (Lees: Formule 1 gaat strenger optreden tegen ‘stelende’ F1-fans op circuits). Er lijkt zo’n klein jaar later echter maar weinig veranderd in de Formule 1.

Na jaren van wachten mochten de Australische fans nog eens naar de Formule 1 en die profiteerden optimaal van die ‘kans’. Eerst waren er de berichten dat de fans zich te vroeg op het circuit begaven en vervolgens doken er ook beelden op van stelende F1-fans. Daarbij werden niet alleen reclamepanelen geviseerd maar ook camera’s van de FOM, borden rondom het circuit waarop de vlaggen worden getoond en allerlei ander materiaal van de FIA en de F1 werden naar verluidt gestolen. Tot slot was er ook een ‘streaker’.

Afwachten of de Formule 1 en de FIA nu eindelijk hard gaan optreden tegen stelende ‘F1-fans’ …

@dan_superdry73 we literally saw a punch on over a DRS sign after this ??‍♂️ #formula1 #f1 #australiangrandprix #ausgp #albertpark #trackinvasion #grandprix #fyp ♬ original sound – Daniel ?
@maddyatkins3 its kinda funny but it isnt #formula1 #ausgp #lewishamilton #f1 #maxverstappen #p1 #alonso #oscarpiastri ♬ Theme From A Summer Place – Percy Faith
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print