Guenther Steiner heeft geen spijt dat hij Mick Schumacher liet gaan: “Wat toen gebeurde was belachelijk!”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas-teambaas Guenther Steiner laat weten dat hij geen spijt heeft dat hij Mick Schumacher de laan uitstuurde en hij bevestigt dat de vele crashes van vorig seizoen daar een grote rol in gespeeld hebben.

De crash van de jonge Duitser aan het einde van de oefensessies in Japan, waarbij Schumacher weer een auto afschreef, was voor Steiner de druppel die de emmer deed overlopen.  

“Het gebeurde tijdens de in-lap!” aldus Steiner. “Natuurlijk was het erg nat op het circuit, maar niemand anders slaagde erin een auto af te schrijven terwijl ze terugreden naar de pits.”

“We verliezen een auto na vijf minuten en moeten nu een andere opbouwen. Ik kan geen rijder hebben waarvan ik niet zeker weet dat hij een auto veilig kan rondrijden in een langzame ronde. Het is gewoon belachelijk.”

Op 20 april komt ook het nieuwe boek uit van Steiner, genaamd ‘Surviving to Drive: A Year Inside Formula 1’. Een duidelijke zinspeling naar de Netflix-reeks ‘Drive To Survive’ waarin Steiner een van de populairste rollen speelt omdat hij het hart op de tong heeft, maar als er iemand is die daar geen fan van is, is het Steiner zelf wel.

“Misschien bekijk ik het weleens als ik niet meer werk,” aldus Steiner tegenover ‘The Times.’ “Ik wil mezelf niet bekijken want als je dat doet wordt je kritisch over wat je doet.”

“Ik ben geen acteur, ik ben een teambaas en dat is wat ik moet doen. Als je ernaar kijkt word je beïnvloed. Als je een camera ziet dan gedraag je je anders en dan wordt het raar. En ik wil niet raar worden.”

Maar de populariteit van Steiner heeft er ook wel voor gezorgd dat iedereen het team van Haas kent. Dat is niet onbelangrijk want de Amerikaanse formatie draait op een klein budget. Dat zorgde er onder andere voor dat Nikita Mazepin zich Haas-rijder mocht noemen in 2021 en dat leverde een heleboel kritiek op voor Steiner omdat hij de jonge Rus zou hebben gekozen omwille van zijn steenrijke vader.

“Uiteraard heb je geld nodig om te racen,” zei hij. “Maar als je kijkt naar het veld op dit moment, er zijn mensen die toen ze begonnen geen geld hadden.”

“Lewis is het perfecte voorbeeld. Ik weet dat Max Verstappen, zijn vader racete in de F1, maar hij had geen geld en de reputatie van zijn vader was niet goed. Het had Max niet geholpen als hij geen talent had gehad.

“Dus ik denk dat het talent nog steeds doorkomt. Uiteraard heeft geld een grotere invloed op je carrière dan in het voetbal, als ik dat zou ontkennen, zou ik Pinokkio zijn, maar uiteindelijk moet je nog steeds talent hebben.”

“Lewis won het kampioenschap, Max won het kampioenschap, het gaat nog steeds om het talent. Niemand heeft het kampioenschap gekocht. Nog niet.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print