Lewis Hamilton: “Er is maar één gevoel dat in de buurt komt van een F1-bolide besturen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton houdt er nog steeds van om met een F1-bolide te racen maar hij laat weten dat er nog een gevoel is dat daar in de buurt komt.

Het is al van 2021 geleden dat Lewis Hamilton er nog eens in slaagde om een race te winnen maar toch houdt de zevenvoudige wereldkampioen er nog steeds van om achter het stuur te kruipen van een F1-bolide. Desondanks laat Hamilton ook weten dat familiemomenten hem evenveel voldoening geven.

“Als mijn nichtje en neefje in mijn ogen kijken en me oom noemen, is dat waarschijnlijk het enige dat in de buurt komt van dat gevoel”, zei Hamilton tegen de Australische zender ‘Fox Sports’. “Dat komt waarschijnlijk het dichtst in de buurt. Maar dan denk ik dat je kunt skydiven of andere wilde dingen doen, maar dat is veiliger!”

Maar Hamilton geeft toe dat hij het niet zo leuk vind om met een mindere bolide aan de slag te gaan ten opzichte van achter het stuur te zitten van een succesvolle bolide.

“Ik hou er nog van, maar ik hou er niet van om in een niet geweldige auto te rijden,” zei de Brit. “Ik hou er niet van om in een auto te rijden die niet de auto is die we bedoeld hadden.”

“Maar ik hou van die uitdaging van, ‘Hé, wat kan ik ermee doen? Overwinningen zijn nu niet mogelijk, dus wat is het maximum dat we kunnen halen? Kunnen we een beetje brutaal zijn, als vijfde het hoogst haalbare is, kunnen we dan een vierde of een derde plaats halen?”

Hamilton denkt ook dat hij nog helemaal klaar is om nog een keer wereldkampioen te worden.

“We moeten gewoon zorgen dat we consistent zijn,” vervolgde Hamilton. “Je moet ervoor zorgen dat je fit en klaar bent, zodat als de auto plotseling aanslaat, en het is de auto waar je van droomde,  je er klaar voor bent.”

“Ik ben klaar om een wereldkampioenschap te winnen. Ik heb me dit jaar zo goed mogelijk voorbereid, ik denk het beste dat ik ooit heb voorbereid, en als de auto morgen goed komt, ben ik klaar om voor het wereldkampioenschap te vechten.

“Helaas is dat op dit moment niet het geval en de realiteit, maar ik werk met iedereen hier en terug in de fabriek om daar te komen.”