Keert Sebastian Vettel dan toch terug naar Red Bull?

Begin deze week leek Sebastian Vettel nog naast een eventuele overstap naar Racing Point en Red Bull Racing te grijpen maar er circuleren steeds meer berichten dat de Duitser dan toch naar Red Bull Racing zou terugkeren.


Sinds de officiële bekendmaking dat Sebastian Vettel eind dit jaar Ferrari zal verlaten gonst het van de geruchten over de Duitser zijn toekomst. Vooral de namen van Racing Point, het toekomstige Aston Martin F1 team, en Red Bull Racing vallen daarbij regelmatig.

Red Bull-baas Dietrich Mateschitz zou aangegeven hebben dat hij de ‘verloren zoon’ graag zou zien terugkeren naar Red Bull Racing. Het was Vettel die samen met Red Bull vier wereldtitels op rij veroverde. Red Bull-teambaas Christian Horner en Helmut Marko lieten vervolgens echter verstaan dat er geen plaats is voor Vettel.

Volgens ‘Autosprint’ zou Dietrich Mateschitz echter de opdracht gegeven hebben om Vettel terug naar het team te halen. Mateschitz zou teleurgesteld zijn over de ’tweede rijders’ van het team. Eerst was er Pierre Gasly die het liet afweten maar ook Alex Albon krijgt nu tijdens zijn tweede F1-seizoen steeds meer kritiek te verwerken.

Geen van beide rijders kan de snelheid van Max Verstappen volgen en om Red Bull Racing te laten terugkeren naar de absolute top van de Formule 1 is zoiets noodzakelijk. Vettel zou volgens Mateschitz daarvoor de geschikte rijder zijn.

Naast ‘Autosprint’ zou ondertussen ook ‘Sky Italia’ van bronnen vernomen hebben dat Mateschitz de opdracht heeft gegeven om Vettel terug te halen. Die opdracht zou gegeven zijn na een gesprek tussen Mateschitz en Vettel tijdens de GP van Stiermarken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner