FIA: “Geen aanwijzing dat Mercedes iets strafbaar deed in de Racing Point-zaak”

Volgens de FIA is er geen aanwijzing dat Mercedes iets strafbaars zou gedaan hebben zoals bijvoorbeeld het illegaal doorgeven van informatie over geregistreerde onderdelen aan Racing Point.


De ‘Roze Mercedes’ blijft een hot topic in de Formule 1 en de sterke prestaties van Racing Point tijdens de kwalificaties voor de GP van Hongarije zwengelen de geruchten natuurlijk verder aan.

Renault had al een klacht ingediend aangaande het remsysteem van de RP20. Volgens de Franse renstal zijn de brake ducts gewoon een kopie van de Mercedes-bolides van vorig jaar.

Volgens de FIA stond het bewuste onderdeel niet geregistreerd op de lijst van onderdelen die de teams zelf moeten produceren, althans niet in 2019. In 2020 is dit wel het geval maar er is niets illegaal aan het feit dat Mercedes die onderdelen van 2019 levert aan Racing Point.

“In dit geval denk ik niet dat er een grote discussie zal zijn over wat er juist gebeurd is,” aldus Nikolas Tombazis, hoofd van de technische aangelegenheden voor eenzitters bij de FIA tegenover ‘Autosport.’

“Ik denk niet dat we detectives moeten zijn, we moeten eerder filosofen of advocaten zijn.”

Hij benadrukt dat het enkel een probleem kan worden als de onderdelen op de lijst zouden gestaan hebben toen ze de informatie doorgegeven hebben.

“Moest Mercedes een ontwerp voor een voorvleugel hebben doorgegeven, een onderdeel dat ook vorig jaar op de lijst stond, zou er geen twijfel bestaan over het feit dat dat in strijd zou zijn met de reglementen. Als ze in 2020 informatie over het bewuste onderdeel aan Racing Point zouden gegeven hebben zou dat een probleem zijn maar daar is op dit moment geen enkele aanwijzing voor.”

Tombazis geeft ook aan dat er tijdens de GP van Stiermarken brake ducts in beslag genomen zijn bij Racing Point en dat het Mercedes nu gevraagd heeft om de data van vorig jaar te geven zodat er een vergelijking kan gemaakt worden.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}