Keert Jacques Villeneuve terug naar de Formule 1?

Nu de FIA de introductie van nieuwe teams in de Formule 1 wil stimuleren, zullen er volgend seizoen mogelijk ook meer zitjes vrij zijn. Wie die dan moet gaan invullen, is voorlopig nog niet bekend. De voorbije weken doken er geruchten op als zou voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve een terugkeer in de sport overwegen.

Villeneuve verliet de Formule 1 in 2006 en concentreerde zich daarna op de 24 uren van Le Mans en enkele Amerikaanse raceseries. Toch lijkt de Formule 1 microbe nog steeds aanwezig en F1jounaal.be probeerde te weten te komen of de 38-jarige Canadees echt nog zin heeft in een avontuur in de sport die hem zowel hoogte- als dieptepunten bracht.

Is het waar dat je graag zou terugkeren in de Formule 1 nu de FIA heel wat nieuwe regels heeft doorgevoerd?

“De huidige F1 wagens liggen zeer dicht bij waar ik al jaren naar streef: slicks, geen elektronische hulpmiddelen, volgend jaar wordt bijtanken verboden… De wagens lijken nu al veel fijner om mee te rijden en de rijder heeft terug een grote invloed. Het is bijna een terugkeer naar 1997.”

Wat vind je van de discussies over de besparingsmaatregelen?

“Kosten besparen is het op dit moment de juiste keuze voor de Formule 1.”

“Lewis Hamilton kent een moeilijk seizoensbegin, niet in het minst door de hele lie-gate affaire. Hamilton verzweeg op aangeven van zijn teammanager informatie voor de stewards.”

Heb je zelf ooit in een dergelijke situatie gezeten, zou je hetzelfde hebben gedaan?

“Als je liegt, dan weet je dat er een kans is dat je gepakt zal worden. Als dat dan gebeurt, moet je de schuld niet op een ander schuiven.”

De voorbije maanden waren er geruchten als zou de Grote Prijs van Canada terugkeren op de Formule 1 kalender. Geeft je dat een goed gevoel?

“De Grote Prijs van Canada was één van de favoriete wedstrijden voor iedereen. Een goede, spannende race en een opening voor de teams naar het noorden van Amerika. Het was een belangrijke race om op de kalender te hebben. Voor mezelf is het ook belangrijk omdat ik zelf uit Montreal afkomstig ben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Steeds meer geruchten duiken op over een mogelijke terugkeer van Jacques Villeneuve naar de F1. F1journaal contacteerde daarop de voormalig wereldkampioen …

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print