KERS lijkt te verdwijnen uit F1

Het Kinetic Energy Recovery System (KERS) lijkt geen succes te worden in de Formule 1. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen.
KERS is vanaf dit seizoen toegelaten. Het systeem zorgt er voor dat energie die normaal gezien verloren zou gaan tijdens het remmen, wordt opgevangen en kan worden hergebruikt tijdens de acceleratie. Een nadeel van het systeem is echter het grote gewicht waardoor de wagens die er meer zijn uitgerust meer tijd verliezen dan ze kunnen winnen.

In de Grote Prijs van Groot-Brittannië dit weekend reed enkel Ferrari nog met het systeem maar teambaas Stefano Domenicali gaf aan dat het systeem een dure fout is geweest.

“KERS zal een grote invloed krijgen bij de wagens op de weg maar niet in een raceomgeving. We hebben veel moeten opgeven om er voor te kunnen zorgen dat deze nieuwe technoligie voordeel zou kunnen opleveren voor de wagen. De realiteit is dat KERS zoals het nu is, niet klaar is om te presteren onder deze reglementen. Ik weet niet hoeveel we juist gespendeerd hebben aan de ontwikkeling van het systeem. Ik weet wel dat als we dat geld hadden gebruikt in andere delen van de wagen we even snel zouden zijn geweest als Red Bull (dat geen KERS gebruikt nvdr.)”

Ook BMW Sauber heeft besloten om het systeem op te geven, terwijl het team het voorbije jaar één van de grootste voorstanders was.

“Ik denk dat het volledig zal verdwijnen als het niet verplicht wordt. Bij BMW hebben we nu enkele aerodynamische updates ontwikkeld die gewoon niet werken met KERS. Daarom hebben we besloten om het systeem niet meer te gebruiken dit seizoen”, aldus teambaas Mario Theissen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023