Kevin Magnussen: “Beschamende crash oorzaak van slechte race”

Kevin Magnussen finishte de GP van Japan als zeventiende, een resultaat dat zijn oorsprong vindt in de naar eigen zeggen “beschamende crash” tijdens de kwalificatie.


Tijdens de uitgestelde kwalificatie kregen de rijders op zondagochtend af te rekenen met hevige windstoten, de naweeën van supertyfoon Hagibis. Zo’n windstoot verschalkte Magnussen tijdens het opkomen van het rechte stuk, na de chicane.

Magnussen was zeker en vast niet het enige slachtoffer, aangezien ook Robert Kubica in dezelfde bocht crashte. Toch blijft het volgens Magnussen beschamend.

“Ik ging op het gas, ik ging volgas en plots had ik wielspin en spinde ik,” aldus Magnussen. “Het was erg spijtig en ook beschamend eigenlijk, ‘klote’ maar zo’n dingen gebeuren nu eenmaal.”

“Ik verwachtte gewoonweg niet dat er zo’n felle windstoot langs achter zou zijn. Ik heb iedereen getoond wat je niet moest doen.”

Door zijn crash moest Magnussen de race als negentiende aanvatten maar de Haas-piloot geraakte tijdens de race niet verder dan de zeventiende plaats, dit ondanks het feit dat hij op een bepaald moment elfde reed.

“Het werkte gewoonweg niet, onze pitstops en onze strategie,” blikte Magnussen terug op zijn race.

“Het was niet zo verschrikkelijk wat de banden en de snelheid betreft, niet zoals de races voordien waarin we echt hopeloos presteerden.”

“Indien we ons op een normale plaats hadden kunnen kwalificeren en starten dan hadden we waarschijnlijk een veel beter resultaat behaald.

“Mits een betere pitstop en betere strategie hadden we punten kunnen scoren. Dit is zo frustrerend,” besloot Magnussen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022