Robert Kubica: “Williams heeft een grens overschreden”

Sinds bekend raakte dat Robert Kubica volgend jaar niet langer voor het Williams F1 team zal racen geeft de Pool steeds meer onverbloemd zijn mening. De spanning binnen de renstal neemt duidelijk toe.


Na de bijzonder slechte start van het F1-seizoen en de daarmee gepaard gaande slechte prestaties ook tijdens de rest van het seizoen lijkt het Williams F1 team de voorbije races steeds vaker in de problemen te komen wat onderdelen voor haar F1-bolides betreft.

Na de vroegtijdige opgave van Kubica in Rusland, uit voorzorg om onderdelen te sparen, was het ook in Japan weer prijs voor Robert Kubica.

Er was slechts één exemplaar van de nieuwe voorvleugel en zowel Robert Kubica als George Russell mochten er tijdens een oefensessie mee rijden. Kubica was erg tevreden met de resultaten van de voorvleugel en na de tweede oefensessie ging hij er van uit dat hij ook de kwalificatie met de nieuwe voorvleugel mocht afwerken.

In de aanloop naar de kwalificatie werd de nieuwe voorvleugel echter van Kubica zijn wagen gehaald en werd besloten dat beide rijders met de oude voorvleugel moesten rijden. Kubica was hierover niet te spreken.

“De vrijdag was zeer goed en dat voor het eerst in een lange tijd,” aldus Kubica tegenover de Poolse tv.

“We veranderden de voorvleugel. Hij zou niet echt veel beter moeten geweest zijn en op de tweede wagen gaf hij geen voordeel of was het zelfs slechter. Mijn wagen voelde echter veel beter aan.”

“Maar om een of andere vreemde reden werd de voorvleugel op zondagochtend, voorafgaand aan de kwalificatie, van mijn wagen genomen. Ik denk dat ze op zaterdag te veel tijd hadden om erover na te denken …”

Kubica uitte vervolgens serieuze kritiek aan het adres van Williams.

“De tyfoon was gepasseerd maar ik denk dat de beslissing niet op basis van dit circuit werd genomen maar dat er andere dingen speelden in het nemen van de beslissing,” aldus Kubica.

“Deze ochtend gaf me de nodige tijd om erover na te denken. Ik wist sommige zaken al maar deze ochtend zijn er grenzen overschreden,” besloot Kubica.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022