Kevin Magnussen dolblij na sensationele polepositie: “Ik ga maximaal aanvallen! We gaan fun hebben!”

Haas F1 team
Haas F1 team

Dolle taferelen op het circuit van Interlagos nadat Kevin Magnussen vriend, vijand en vooral ook zichzelf verbaasde door de polepositie te veroveren. Magnussen belooft alvast om tijdens de sprintrace voluit te gaan en maximaal aan te vallen.

“Ik weet niet wat ik moet zeggen,” zei een verbaasde en emotionele Kevin Magnussen na het veroveren van zijn allereerste polepositie in de Formule 1. “Echt niet, het is ongelooflijk!”

“Het team heeft me op exact het juiste moment de baan op gestuurd. Dat was een ‘gamechanger’. Ik was op het beste moment op de baan aangezien het begon te regenen.”

“We reden als eerste uit de pitlane, ik reed een redelijk goed rondje en we staan op de pole. Het is ongelooflijk!”

Magnussen wist na zijn vliegende ronde inderdaad dat het een goed rondje was, maar toen hij over de boordradio te horen kreeg dat hij de snelste tijd had gereden kon hij zijn oren niet geloven.

“Jullie zijn ermee aan het lachen! Jullie zijn ermee aan het lachen!” reageerde Magnussen over de boordradio. “Ik heb me nog nooit in mijn leven zo gevoeld!”

Na de spin van George Russell volgde een rode vlag en dat was alleen maar in het voordeel van Magnussen en het Haas F1 team. Het begon immers iets heviger te regenen waardoor de kans klein was dat er tijdens de resterende minuten nog een wagen zijn tijd zou verbeteren.

“Het was de langste minuut uit mijn leven,” vertelt Magnussen toen Perez en Hamilton toch probeerden om een snellere rondetijd te rijden. “Het zag er naar uit dat het nat zou zijn maar je weet nooit wat er gebeurt; Ik ben zo blij.”

Voor Magnussen is het de kers op de taart na een onverwachte comeback in de sport waarbij hij vlak voor het begin van het seizoen Nikita Mazepin verving.

“Bedankt Gene Haas, Gunther en het volledige team voor deze kans,” zei Magnussen. “Ik kwam terug na een jaar afwezigheid en het is tot dusver geweldig geweest. Bedankt, ik ben zo enorm blij.”

Wat de sprintrace betreft gaat Kevin Magnussen alles op alles proberen zetten, ofwel “Maximum attack” zoals hij zelf zegt.

“We gaan wat plezier proberen hebben,” besloot Magnussen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023