Mercedes F1 team haalt FTX van F1-bolide: begin van het einde voor crypto-sponsors?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team heeft in Brazilië de stickers van sponsor FTX van haar F1-bolide gehaald. Mercedes nam de beslissing nadat FTX de voorbije dagen in de problemen kwam en ondertussen ook het faillissement heeft aangevraagd. Is dit het begin van het einde van crypto-sponsors in de Formule 1.

Vorig jaar kondigde Mercedes met trots een meerjarige samenwerking met cryptohandelsplatform FTX aan. Aan die samenwerking lijkt nu definitief een einde te zijn gekomen want FTX is op weg naar het faillissement.

Opvallend is dat Mercedes met FTX één van de in totaal acht teams is die een crypto-sponsor hebben. Enkel het Haas F1 team en Williams hebben geen crypto-sponsor. Bovendien heeft ook de Formule 1 zich verbonden aan een crypto-sponsor. De voorbije maanden werd al meermaals gesuggereerd dat de crypto-sponsoring de nieuwe ’tabaksreclame’ in de Formule 1 is geworden.

Daar waar tabaksreclame vroeger werd verboden lijken nu echter problemen in de cryptomarkt er mogelijk voor te gaan zorgen dat de ene na de andere sponsor uit de cryptomarkt even snel dreigt te verdwijnen als dat ze in de Formule 1 zijn verschenen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023