Kevin Magnussen: “Ik ben blij dat ik uit de F1 weg ben, het was niet meer opwindend”

Voormalig Haas F1-piloot Kevin Magnussen vindt het niet jammer dat zijn periode in de Formule 1 erop zit. Voor hem was het al lang niet opwindend meer in de Formule 1.


“Ik kijk er echt naar uit, ik kan niet wachten om opnieuw ergens anders te gaan racen,” vertelde Magnussen tegenover ‘Motorsport.com’. “Ik ben niet droevig omdat Abu Dhabi mijn laatste F1-race was.”

Magnussen heeft naar eigen zeggen zijn doel, een droom, verwezenlijkt om in de Formule 1 te geraken en er jarenlang in te rijden, iets dat weinigen gegeven is.

“Iedereen wil in de Formule 1 geraken, ook ikzelf. Dat is waarvan ik steeds gedroomd heb. Maar na een tijdje, wanneer je geen races kan winnen, zelfs geen punten kan behalen, dan is het zo opwindend niet meer.”

“Ik heb samen met het Haas F1 team veel bereikt, maar recent niet zo veel meer. Zelfs in de top tien geraken voelde vreemd aan. Dat kan niet echt het doel zijn wanneer je een winnaarsmentaliteit hebt. Daaruit haal je geen voldoening.”

Magnussen gaat nu in een andere raceklasse de uitdaging aan en daarin verwacht Magnussen in tegenstelling tot in de Formule 1 wel voor overwinningen te kunnen strijden.

“In de Formule 1 heb je een geweldige wagen nodig om races te kunnen winnen. Uiteraard kan het eens in de duizend keer voorvallen dat iemand kan winnen die niet in de beste wagen zit,” aldus Magnussen.

“Maar dan draait het veel meer rond geluk. Je hebt dan echt gekke omstandigheden nodig om het te verwezenlijken. Je kan niet gewoon de baan op gaan en zelf het verschil maken, dat is echt onmogelijk in de F1.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022