Max Verstappen: “Mijn doel is mijn teamgenoot te vernietigen”

Red Bull F1-piloot Max Verstappen windt er geen doekjes om en laat in een interview met het Nederlandse ‘Ziggo’ weten dat het zijn doel is om zijn teamgenoot te vernietigen.


Met Sergio Perez krijgt Max Verstappen bij Red Bull in 2021 een ervaren teamgenoot. Alex Albon zet een stapje terug en wordt reserverijder bij de Oostenrijkse formatie maar tegelijkertijd zal hij in de DTM aan de slag gaan.

“Het gebrek aan consistentie was de doorslaggevende factor,” aldus Dr Helmut Marko tegenover ‘Auto, Motor und Sport.’ “Er waren momenten dat Albon zes tienden moest toegeven op Verstappen, zo win je geen kampioenschap.”

Buiten het feit dat Sergio Perez een pak ervaring meebrengt heeft hij ook al jaren ervaring met de krachtbron van Mercedes. Dat is een pluspunt maar Marko geeft ook ridderlijk toe dat de commerciële belangen meespeelden in de aanstelling van Perez.

Verstappen van zijn kant zit vol zelfvertrouwen en vreest zijn nieuwe teamgenoot niet, hij heeft er alle vertrouwen in dat hij ook Perez klein zal krijgen.

“Uiteindelijk versla ik iedereen en dat is goed,” aldus de jonge Nederlander tegenover ‘Ziggo’. “Zoals mijn vader altijd zegt: ‘je moet je teamgenoot vernietigen.’”

Hij denkt ook dat Perez met dezelfde instelling aan de start zal staan want Dr Helmut Marko heeft al laten weten dat geen van de twee rijders zal voorgetrokken worden.

“Je moet sneller zijn dan je teamgenoot, ik weet dat Sergio hetzelfde doel heeft. Dat is goed volgens mij want dat is de enige manier om het team vooruit te helpen met beide auto’s, zoals dat voordien ook het geval was met Daniel.”

Momenteel bevindt Sergio Perez zich nog in Mexico en is het door de coronamaatregelen voor hem onmogelijk om naar Groot-Brittannië te reizen.

“We zullen pas zeker zijn hoe goed onze line up zal zijn ten opzichte van Hamilton-Bottas eens hij in de auto zit,” aldus Helmut Marko.

“Maar de vormcurve van Perez tijdens de tweede helft van het seizoen ging steil naar omhoog. Hij kan zich goed positioneren en heeft altijd een goed gevoel met de auto en de race.”

“Perez heeft de kans gehad om zich te bewijzen gedurende het seizoen.”

De Mexicaan Sergio Perez en de Nederlander Max Verstappen, dat belooft vuurwerk bij Red Bull dit jaar.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023