“Het is mijn doel om met Aston Martin F1-kampioen worden”

Nee, deze woorden komen niet van Sebastian Vettel maar wel van Lawrence Stroll die met Aston Martin een duidelijk doel nastreeft.


Toen Lawrence Stroll met een consortium het Racing Point F1 team van de ondergang redde werd al lachend gezegd dat hij dat grotendeels deed om zoonlief Lance Stroll een racezitje te kunnen geven. Lance kreeg inderdaad een racezitje maar ondertussen weten we wel beter.

Lawrence Stroll investeerde ondertussen immers ook in het Britse sportwagenmerk Aston Martin en dat deed hij niet zomaar. Naast de financiële investering zorgde Stroll er immers ook voor dat het Racing Point F1 team vanaf dit jaar als Aston Martin F1 team door het leven gaat. En ook daarmee heeft Stroll een duidelijk doel: races winnen en uiteindelijk wereldkampioen worden.

“Mijn doel is om, net als met andere bedrijven die ik bezit, te winnen,” aldus Stroll tegenover ‘BBC Sport’.

“In de F1 heb je jaren nodig om succesvol te zijn, het is niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt, maar ook geen enkel ander bedrijf wordt op een nacht tijd gebouwd.”

“Het zal hetzelfde met ons zijn. We willen verder bouwen op waar we vorig jaar gefinisht zijn, alleen nog sterker.”

“We hebben enkele podiumplaatsen behaald, we hebben een race gewonnen. Ik wil dit jaar nog enkele podiumplaatsen behalen en misschien een overwinning of twee behalen. Stap voor stap willen we strijden voor meer overwinningen.”

Ook voor Aston Martin moet 2021 een overgangsjaar worden. Net als veel andere teams wil het van de ingrijpende reglementswijzigingen in 2022 gebruik maken om vooruitgang te boeken en mogelijk te strijden voor de F1-titel.

Stroll had het onlangs met teambaas Otmar Szafnauer en technisch directeur Andrew Green over de kans om te strijden voor de F1-titel.

“Ik zei: We hebben de nieuwe regels die in 2022 ingevoerd worden, we zijn hier om te winnen, dat is waarom ik hier ben, het is waarom we allemaal hier zijn, maar ik ben in de mogelijkheid om ons de middelen te geven om te kunnen winnen,” aldus Stroll.

“Wat zouden we anders doen om wereldkampioen te kunnen worden? Andy zei dat hij niet veel zou veranderen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022