Red Bull is zeker: “Mercedes was in Abu Dhabi bewust trager om tijdens wintertest toe te slaan”

Bij het Red Bull F1 team zijn ze er van overtuigd dat Mercedes tijdens de laatste race van het seizoen verstoppertje heeft gespeeld om tijdens het F1-seizoen 2021 een voordeel te hebben.


Max Verstappen slaagde er tijdens de laatste race van het seizoen enigszins verrassend in om de GP van Abu Dhabi op redelijk vlotte wijze te winnen. De Nederlander werd nooit echt bedreigd door Mercedes en dat deed meteen de wenkbrauwen fronsen.

Mercedes liet voor aanvang van de race weten dat het uit voorzorg het vermogen van beide motoren had moeten terugschroeven maar volgens Red Bull was er veel meer aan de hand.

“Bij Red Bull denken ze dat Mercedes niet verplicht werd om het motorvermogen terug te schroeven maar dat ze dit zelf wensten te doen. GPS-data van Red Bull en Honda heeft dat aangetoond,” aldus Ralf Bach van ‘F1-insider’.

Mercedes zou in Abu Dhabi ook haar nieuwe vloer voor in 2021 getest hebben waardoor de Mercedes F1-bolide over minder downforce beschikte. Daar bovenop kwam nog eens dat Lewis Hamilton na zijn infectie met het coronavirus zo’n 4 kilogram had verloren.

“Dit alles zorgde ervoor dat Mercedes zo’n halve seconde per ronde trager was dan normaal,” zou een bron van Red Bull gezegd hebben.

“Ze wilden er voor zorgen dat we ons comfortabel voelden terwijl ze dan zelf tijdens de wintertests opnieuw zouden toeslaan en iedereen met verstomming zouden doen slaan. Dat doen ze ieder jaar trouwens.”

Ook Dr. Helmut Marko is er van overtuigd dat Mercedes bij de concurrentie doelbewust zand in de ogen heeft proberen strooien.

“Ik weet dat Mercedes zichzelf trager heeft gemaakt. Ik vertelde het tegen de euforische Europese teamleden,” aldus Marko.

“We gaan daarom dan ook voluit gaan met onze ontwikkelingen, we gaan blijven doorontwikkelen en proberen hen in te halen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022