Mercedes: “Berichten over Hamilton en Mercedes-contract zijn pure speculaties!”

Mercedes heeft uitgehaald naar de recente berichten in diverse media over de contractbesprekingen tussen Lewis Hamilton en Mercedes.


De voorbije dagen doken er verschillende berichten op over de contractbesprekingen die gaande zijn tussen Lewis Hamilton en het Mercedes F1 team. Onder andere ‘Corriere della Sera’ berichtte dat Hamilton een bedrag van zo’n 40 miljoen euro per jaar eiste met daar bovenop nog een extra percentage indien hij wereldkampioen werd.

Er waren zelf speculaties dat de grote baas van Daimler, Ola Källenius, er mee zou gedreigd hebben om Lewis Hamilton te vervangen door George Russell indien men niet tot een ‘behoorlijk’ akkoord komt. Daimler en dochtermerk Mercedes zijn immers volop bezig met een ontslagronde en heel wat kostenbesparingen.

Bij Mercedes is men duidelijk niet gediend met de vele geruchten en speculaties in de media en een woordvoerder deed alles dan ook af als “pure speculaties”. Bovendien zouden er “geen redenen zijn om ons zorgen te maken over het uitblijven van een contract”.

Opvallend is dat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff tijdens het laatste raceweekend in Abu Dhabi reeds liet verstaan dat de contractbesprekingen met Hamilton zelf tot aan de voorbereidende wintertests in maart zouden kunnen duren.

Naarmate de wintertests en het seizoensbegin dichterbij komt zullen de speculaties over Hamilton en Mercedes alleen maar toenemen. Het ziet er dus naar uit dat de woordvoerder van Mercedes nog heel wat telefoontjes van nieuwsgierige media zal mogen beantwoorden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen