Kevin Magnussen: “Ik heb enorm genoten van deze sprintrace, een punt behalen is geweldig”

Haas F1 team
Haas F1 team

Van op de polepositie slaagde Kevin Magnussen erin om als achtste net in de punten te finishen. De Deen is daarmee erg blij en heeft naar eigen zeggen enorm genoten van zijn sprintrace.

“Ik heb echt genoten van de race. We hebben een punt behaald en dat is zeer belangrijk aangezien we met AlphaTauri strijden voor de achtste plaats,” vertelde Kevin Magnussen na afloop van de sprintrace.

“We wisten op voorhand dat we deze race niet gingen winnen en dat was ons doel ook niet. Het draaide allemaal rond het genieten om van de pole te starten en vervolgens het proberen om in de punten te finishen.”

Tijdens de start slaagde Magnussen erin om de leiding in de race te behouden maar amper twee ronden ver slaagde Verstappen er al in om Magnussen te passeren. Geleidelijk aan viel Magnussen verder terug en leek hij op weg om op de zevende plaats te finishen. Uiteindelijk moest hij die positie aan Lando Norris laten en finishte Magnussen als achtste.

“De droom was om voor Lando te finishen en achter al de topwagens. Dat gebeurde niet maar we zijn nog steeds zeer tevreden met het punt voor de achtste plaats.”

“We starten de race op zondag als achtste, een positie waarmee we tijdens een normale kwalificatie zeer tevreden zouden zijn. We starten van in de top tien en hopelijk kunnen we tijdens de race nog extra wk-punten behalen.”