Lewis Hamilton: “Ongelooflijk dat Mercedes met beide wagens op de eerste startrij staat!”

2022 Brazilian Grand Prix 2022, Saturday - LAT Images
2022 Brazilian Grand Prix 2022, Saturday - LAT Images

Van op de achtste plaats op de grid slaagde Lewis Hamilton er tijdens de sprintrace in om als derde te finishen. Hamilton was dolblij met het resultaat en kijkt vooral uit naar de race waarin beide Mercedes-wagens op de eerste startrij zullen staan.

“Ik ben zo blij om hier te staan,” vertelde Hamilton nadat hij tijdens de sprintrace als derde wist te finishen. “Het was een ongelooflijke week. Op vrijdag ging het moeilijk, maar ongelooflijk ook wat voor een publiek we hier vandaag opnieuw hadden.”

“Eerst en vooral mijn felicitaties voor George. Mijn race draaide vooral rond opklimmen vanaf de achtste plaats en dit resultaat heb ik aan iedereen in de fabriek en op het circuit te danken. Ze hebben zo enorm hard gewerkt dit jaar.”

Hamilton wil samen met teamgenoot George Russell voluit gaan tijdens de race en alles op alles zetten om de race te winnen.

“Om op zondag met beide wagens op de eerste startrij te staan is ongelooflijk. We zullen als team samenwerken en proberen om de anderen achter ons te houden,” aldus Hamilton.

“We gaan zo hard pushen als dat we kunnen en als onze bandendegradatie meevalt, en ook de weersomstandigheden wat meevallen, dan staat ons een mooi gevecht te wachten.”