George Russell na overwinning tijdens sprintrace: “Mercedes bevindt zich in een luxe-positie voor de race”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tegen alle verwachtingen in slaagde George Russell erin om de sprintrace te winnen, daarmee is het de eerste overwinning voor Mercedes dit seizoen. Ook wat de race op zondag betreft schat Russell de kansen van Mercedes hoog in, al verwacht hij wel meer tegenstand van Max Verstappen.

“Dit is uiteraard een sprintrace en dan moet je goed een afweging maken tussen risico en beloning,” vertelde Russell na afloop. “Ook al wou ik bijzonder graag winnen, ik wou niet te veel riskeren en zonder punten achterblijven.”

“We zijn er echter in geslaagd om te winnen! Derde keer goede keer. De laatste drie races sinds Austin voelde de wagen echt zeer goed.”

“Ik had echter niet verwacht dat we hier zo snel zouden zijn. Het toont hoe hard iedereen gewerkt heeft en de vooruitgang die we als team gemaakt hebben.”

Wat de race betreft verwacht Russell mogelijk meer tegenstand van Max Verstappen. De Nederlander was samen met Nicholas Latifi de enige ridjer die op medium-banden aan de sprintrace begon. Russell verwacht dat “Verstappen zal vliegen op zondag”.

Toch verwacht Russell ook dat Mercedes stevig weerwerk zal kunnen bieden. Russell en Hamilton vertrekken samen immers van op de eerste startrij en dat zorgt ervoor dat ze strategisch meer mogelijkheden hebben.

“We bevinden ons in een luxe-positie want we kunnen een ‘split-strategy’ doen en voor de overwinning gaan,” besluit Russell.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023