Max verstappen na vierde plaats tijdens sprintrace: “Ik had totaal geen grip, ook zondag wordt moeilijk”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Samen met Nicholas Latifi was Max Verstappen de enige rijder die op de medium band aan de race begon. Uiteindelijk leek dat er mee voor te hebben gezorgd dat Verstappen tevreden moest zijn met de vierde plaats.

Op de medium band kende Verstappen een iets minder goede start maar hij wist wel als tweede in de race de eerste bochtencombinatie in te gaan. Amper twee ronden ver slaagde Verstappen er vervolgens in om Kevin Magnussen te passeren en de leiding in de race te veroveren.

Tot dusver het positieve aan de race want vervolgens zag Verstappen George Russell, Carlos Sainz en Lewis Hamilton aan hem voorbij gaan, volgens Verstappen omdat hij te weinig grip had.

“Achteraf was starten op mediums misschien niet de juiste keuze”, aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Maar ik denk dat de softs het ook niet hadden gehouden. Op de één of andere manier gingen we heel erg door onze banden heen. We hadden totaal geen grip. Op de één of andere manier kwamen de medium banden totaal niet op gang.”

“Uiteindelijk als je ook naar Checo kijkt, en je ziet dat Lewis gewoon bij hem wegrijdt, dan hebben we echt wel een probleem. Dat moeten we echt wel gaan analyseren.”

Na de negatieve ervaring tijdens de sprintrace is Max Verstappen ook niet positief gestemd wat de race op zondag betreft.

“Als je naar vandaag kijkt dan verwacht ik niet veel goeds. Ik denk dat we meer naar achteren moeten kijken dan naar voren. We gaan alles analyseren en hopen dat we het iets beter kunnen doen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print