Kevin Magnussen kan een raceban bijna niet meer vermijden

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-rijder Kevin Magnussen lijkt op weg naar een race schorsing. De Deen kreeg tijdens het raceweekend in Miami omwille van verschillende incidenten heel wat strafpunten.

Tijdens de sprintrace in Miami verzamelde Kevin Magnussen naast 35 seconden tijdstraf ook verschillende strafpunten. Vervolgens kwam het tijdens de race op zondag ook tot een aanrijding met Logan Sargeant waarvoor hij als schuldige werd aangeduid. Een tijdstraf van tien seconden en twee strafpunten maar Magnussen voerde vervolgens zijn tijdstraf niet correct uit waardoor hij een drive-through penalty kreeg die werd omgezet in een tijdstraf van twintig seconden.

In totaal heeft Kevin Magnussen nu tien strafpunten verzameld. Wanneer een rijder in een periode van twaalf maanden twaalf strafpunten verzamelt dan volgt er een raceban. Aangezien Magnussen al zijn strafpunten dit jaar heeft verzameld lijkt het nu al voor Magnussen een bijna onmogelijke zaak om een raceban te vermijden.

Kevin Magnussen mag tijdens heel de rest van het seizoen immers geen twee strafpunten mee verzamelen want dan volgt er een raceban. Indien Magnussen een raceban krijgt voor het verzamelen van twaalf strafpunten dan is hij de eerste rijder in de geschiedenis van de F1 die daarvoor een raceban krijgt.