Red Bull hekelt de publieke jacht van Toto Wolff op Max Verstappen: “Dit getuigt van weinig respect”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Red Bull managing director Oliver Mintzlaff reageert kritisch op de manier waarop Mercedes-teambaas Toto Wolff op Max Verstappen aast.

Ondanks het feit dat Max Verstappen nog tot het einde van 2028 onder contract ligt bij Red Bull maakt Toto Wolff er geen geheim van dat hij de drievoudig wereldkampioen graag bij Mercedes zou zien en dat vindt Oliver Mintzlaff van weinig respect getuigen.

In een gesprek met ‘Bild Am Sonntag’ verwijst Oliver Mintzlaff het gerucht dat Verstappen richting Mercedes zou trekken naar het rijk der fabelen.

“Ik begrijp de druk die Toto Wolff en misschien ook andere teams hebben na jaren van achterstand,” zei de Red Bull-chef. “Maar ik denk dat Toto Wolff zich moet concentreren op zijn uitdagingen. Daar heeft hij er genoeg van.”

“En het heeft ook iets te maken met respect. Als ik blijf praten over het personeel van andere teams, dan is dat niet goed.”

Mintzlaff benadrukt dat de onrust die er bij het begin van het seizoen heerste bij Red Bull nooit een reden was voor Max Verstappen om zijn heil elders te zoeken.

“Max heeft hier nog steeds een langetermijncontract en heeft geen woord gezegd dat hij dat niet wil nakomen,” zei hij. “Ik maak me helemaal geen zorgen dat hij een overstap overweegt. Het moet nu gewoon weer rustig worden. Dat is wat Max wil en dat is wat wij ook willen.”

Hij voegt er ook nog aan toe dat er ook geen andere redenen zouden zijn voor Max Verstappen om zijn overeenkomst vroegtijdig te beëindigen.

 “Ik kan er in ieder geval geen bedenken,” zei hij. “Max wil de snelste auto. We hebben dit. Max wil wereldkampioen worden. Bij ons heeft hij de beste kansen.

“En Max is een loyale jongen. Hij weet dat Christian Horner en Helmut Marko altijd hun vertrouwen in hem hebben gesteld. Dat waardeert hij.”

“Daarnaast is Red Bull gewoon een geweldig merk waarmee hij zich extreem kan identificeren. Er zijn dus veel redenen om te blijven – en geen enkele reden om tegen te zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print